Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö (SVK) on seurannut erittäin huolestuneena Ukrainan tilannetta ja myös sen vaikutuksia Suomessa asuviin venäjänkielisiin. Venäjän valtion politiikka ei ole Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestön politiikkaa. Kaikkien tulisi saada elää rauhassa. Tämä koskee paitsi ukrainalaisia, venäläisiä ja muita kansallisuuksia Ukrainassa ja Venäjällä, myös Suomessa asuvia tai tänne nyt pakenevia ihmisiä, joiden tausta on näillä alueilla. Nationalismia ja vihapuhetta on kuluneen viikon aikana kohdistunut sekä laajaan joukkoon yksityisiä ihmisiä Suomessa, myös lapsia ja nuoria, että kolmannen sektorin toimijoihin. Tätäkään emme hyväksy.

​Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö on vuodesta 2015 alkaen edistänyt venäjänkielisten maahan muuttaneiden kotoutumista uuteen yhteiskuntaan. Järjestömme toimii asiantuntijana kysymyksissä, jotka koskevat Suomen venäjänkielisiä, ja tuo esiin venäjänkielisten näkökulmia osallistumalla erilaisiin toimielimiin ja työryhmiin sekä antamalla lausuntoja eri virastoille. SVK:n tehtäviin kuuluu edistää monikulttuurista vuoropuhelua ja mielestämme nyt, enemmän kuin koskaan on tärkeää käydä avointa ja rakentavaa vuoropuhelua eri väestöryhmien kesken.

SVK tarjoaa päivittäin Suomessa asuville venäjänkielisille monipuolista ohjausta ja tukea eri kysymyksissä. Tässä tilanteessa kohdistamme erityisen huomion siihen, että voisimme auttaa kaikkia konfliktista eri tavoin kärsineitä. Me tarjoamme ohjausta, neuvontaa ja tukea sosiaalisista kysymyksistä venäjän lisäksi myös ukrainan kielellä ja autamme perusasioiden hoitamisessa Suomeen pakolaisina tulevia.

Suomen Venäjänkieliset

Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö (SVK) on valtakunnallinen kattojärjestö, joka edustaa ja valvoo Suomessa asuvien venäjänkielisten etuja ja toimii kattojärjestönä venäjänkielisille sosiaali- ja terveys järjestöille.

 

Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö. Meidän tavoite on edistää Suomessa asuvien venäjänkielisten maahan muuttajien kotoutumista, terveyttä, hyvinvointia sekä osallisuutta yhteiskuntaan.

21 K

Osallistujaa

15 K

Seuraajaa Some:ssa

36

Paikallisosastoa ja jäsenjärjestöä

97 K

Verkkosivun kävijät vuosittain

Työllistyminen

Журнал "Свет Маяка"

 

В журнале "Свет Маяка" мы подробно рассказываем о деятельности нашей организации и ее отделений по всей Финляндии. Издание журнала за 2021 год вы найдете здесь.

 

Yhteystiedot:

Graniittitie 9, Pihlajamäki, Helsinki

Tel. + 358 40 5408737

info@venajankieliset.fi

Järjestöille

www.svkinfo.fi

Monikulttuurinen toimintakeskus Graniitti

www.graniitti9.com